Wat is het Dash Dieet Plan?

Vind je deze post interessant?

5 Dingen die je moet weten over het DASH Dieet Plan

Meest gezonde dieet : Het Dash Dieet Plan

Het Dash Dieet Plan is het nummer 1 dieet in Amerika, volgens de U.S. New and World Report’s Best Diets. (bron)

Beter dan het weight watchers en ornish dieet. Het Dash Dieet Plan, (Dietary Approaches to Stop Hypertension) nam de eerste plaats in voor gezonde voeding en was ook het beste dieet voor diabetes patiënten.

Maar als het Dash Dieet Plan één van de beste manieren is om gewicht te verliezen, waarom hebben zo weinig mensen daar dan van gehoord? Wat doet het Dash Dieet Plan? Wat is het addertje?

U vindt alle antwoorden en meer over dit nieuwe gezondheidsplan. Van hoe je van start kunt gaan, welke stappen je moet ondernemen, hoe je de gezonde levensstijl moet beginnen hanteren. Hier zijn 5 zaken die mensen moeten weten over het DASH Dieet Plan.

1. De basis van het Dash Dieet Plan

Het Dash Dieet Plan begon echter als een methode om de bloeddruk te verlagen. Mensen werden aangeraden om meer fruit en groenten te eten. Terug te schroeven van vetten en vet vlees. En voeding die de bloeddruk tracht te verlagen in te gaan roepen in je dieet.

Door het dieet zodanig te ontwikkelen dat er een tekort aan calorieën ontstaat kan het DASH Dieet Plan dus ook gebruikt worden als een methode om gewicht te verliezen. Het kwam al heel snel op nummer 1 te staan in de Verenigde Staten.

Het dieet zorgt ervoor dat je veel fruit en groenten gaat eten, en is goed vertegenwoordigd aan producten die weinig vet bevatten, alsook producten die veel onverzadigde vetzuren bevatten. Waaronder volkoren producten, vis, gevogelte, noten, zaden. Er wordt de nadruk gelegd op het eten van minder rood vlees, snoep en andere zoetigheid en zout.

Als toevoeging op deze voedingsmiddelen moeten mensen die het Dash Dieet Plan volgen ook voeding nuttigen die bij vele mensen te weinig genuttigd wordt. Zoals vezels, calcium enzovoort.

Het volledig lijstje bevat vezels voor de gezonde spijsvertering, kalium voor de bloeddruk te verlagen, calcium voor sterke botten, bloedvaten en spieren, vitamine B12 voor het cel metabolisme en als laatste vitamine D om de opname van calcium te optimaliseren en fosfaten in ons lichaam.

Terwijl het Dash Dieet Plan geen bewegingsplan bevat, raadt men toch aan om meer te gaan bewegen. Omdat zowel voor het vermageren als voor het verlagen van de bloeddruk een actieve levensstijl belangrijk is.

2. Makkelijk om te starten met het DASH Dieet Plan

Het Dash Dieet Plan-boek is een heel makkelijk boek om te begrijpen. Het Dash Dieet Plan is zinvol, gezond en effectief. Dat zijn de meningen van de mensen die deelnemen aan het Dash Dieet Plan of het Dash Dieet Plan hebben uitgetest.

3. Niet altijd makkelijk om vol te houden

Het moeilijke aan een dieet dat effectief is en gezond is dat het soms moeilijk is om de mensen hun levensstijl te veranderen. En dan vooral de manier waarop ze eten en ook vooral wat ze eten. Het is veel makkelijker gezegd om gezond te beginnen eten, dan gedaan. Hoeveel mensen willen voor de zomer niet enkele kilo’s verliezen om er strakker uit te zien tijdens de zomermaanden? En hoeveel procent van die mensen slaagt effectief in hun opzet?

Echter gebruikt het DASH Dieet Plan geen punten systeem zoals het weight watchers programma. Het verlangt toch een zekere routine van hun deelnemers die niet altijd makkelijk op te leggen is, zeker in het begin niet. Het vraagt enige moeite om aan deze gezonde levensstijl aan te passen. Zeker als je vaak gewend bent van koekjes, frisdranken en fastfood te eten.

Alles wordt ook klaargemaakt met verse ingrediënten. Er worden geen reeds klaargemaakt diepvriesmaaltijden in het Dash Dieet Plan vermeld. Die zijn zeker uit den boze omwille van de enorm hoge zoutgehaltes in deze maaltijden.

Wanneer je allemaal verse voedingsproducten aankoopt kan dat ook wel gaan doorwegen in het budget. Er moet dus niet alleen rekening gehouden worden met het aantal calorieën van een voedingsproduct. Er moet ook gekeken worden naar prijs.

4. Het Dash Dieet Plan is makkelijk om uit te breiden

Het is misschien niet makkelijk om eraan gewend te raken. Het is wel zeer makkelijk om het uit te breiden. Er is altijd een enorme variatie aan mogelijkheden in het Dash Dieet Plan. Het kan door vegetariërs, veganisten, koosjer, halal volgers gebruikt worden.

5. Het is in de eerste plaats een gezond dieet, en geen gewicht verlies dieet

Het Dash Dieet Plan is zonder twijfel het gezondste dieet, momenteel op de markt. Het is echter ontwikkelt om de bloeddruk te laten dalen. Daarbovenop doet het ook de cholesterol dalen. Mede dankzij deze positieve effecten voor de gezondheid, en het feit dat er weinig zout en verse producten als fruit en groenten gebruikt worden, gaat iedereen met overgewicht gaan vermageren. Echter is de bedoeling van het dieet, gezondheid.

Er is een mogelijkheid om het dieet te volgen aan 2.000 Kcal, aan 1.800 Kcal en er is een dieet van 1.500 Kcal. Zoals eerder vermeld is het makkelijk om uit te breiden, dus er is verder nog een enorme variatie mogelijk. Het spreekt voor zich dat de effect op het gewichtsverlies groter zullen zijn bij een dieet van 1.500 Kcal dan bij een dieet van 2.000 Kcal. Echter wordt het dan weer moeilijker vol te houden doordat je elke dag 1/4 tekort hebt aan voedingsstoffen. Bij het hebben van een actieve levensstijl wordt dit dieet, 1.500 Kcal per dag, afgeraden. Er wordt beter geopteerd voor een dieet van 1.800 Kcal per dag. Het vermageren zal trager verlopen, maar zal stabiel en blijvend zijn. Zonder jojo effect!

Dash Dieet Plan: De bloeddruk verlagen door gezond te eten!

Bloeddruk verlagen met het Dash Dieet Plan

De naam Dash Dieet Plan is een acroniem voor Dietary approaches to stop hypertension. Het doel van het Dash dieet plan is om de bloeddruk te verlagen. Mits bijna 1/3 van de bevolking te kampen heeft met een hoger als normale bloeddruk.

Bij het testen ervan werd ontdekt dat het echter ook een positieve invloed heeft op het lichaamsgewicht. De deelnemers hadden na het volgen van het Dash dieet plan heel wat overgewicht verloren.

Eén van de tips die je arts kan geven om je hoge bloeddruk te behandelen is het volgen van het Dash dieet plan.

Dash staat voor Dietary Approaches to Stop Hypertension. Het dieet is simpel:

  • Eet meer fruit, groenten en magere zuivelproducten.
  • Vermijd voedingsproducten met veel verzadigde vetzuren, cholesterol en transvetten.
  • Eet meer volkoren producten, visproducten, gevogelte en noten.
  • Verlaag je zoutinname, zoetigheid, gesuikerde dranken en rood vlees.

Onderzoeken toonden aan dat het DASH dieet plan, de bloeddruk verlaagt binnen de 2 weken.

Er zijn verschillende mogelijkheden, zo is er een Dash dieet plan met 2.400 mg zout per dag, en 1.800 mg zout per dag. Er is ook een dieet gebaseerd op 2.000 Kcal per dag, 1.800 Kcal per dag en 1.500 Kcal per dag. Mensen die het Dash dieet plan volgen hebben binnen de 2 weken een lagere bloeddruk.

Mensen met overgewicht, die starten met het Dash Dieet Plan zullen ook afvallen.

Ook nog andere voordelen

Het Dash Dieet Plan verzorgt een variatie aan voedingsmiddelen en fixeert zich op de juiste voedingsmiddelen met de juiste hoeveelheid. Ontdek hoe het Dash Dieet Plan kan helpen om je gezondheid te verbeteren en je bloeddruk kan verlagen of op peil kan houden.

Dash staat voor Dietary Approaches to Stop Hypertension. Het Dash dieet is een levenslange aanpak om gezond te eten en het is ontwikkelt om de bloeddruk te verlagen of om te voorkomen dat de bloeddruk te hoog wordt. Het Dash Dieet Plan raadt aan om de hoeveelheid zout in je dagelijks dieet te verminderen en een gevarieerd dieet te hanteren. Rijk aan gezonde voedingsmiddelen die helpen om de bloeddruk te verlagen. Deze bevatten meestal een hoge hoeveelheid kalium, calcium en magnesium.

Door het Dash Dieet Plan te volgen kan je reeds na 2 weken de bloeddruk verlagen. Na enige tijd kan je bloeddruk zelfs dalen met 12 punten. Dat kan een enorme vooruitgang betekenen voor je gezondheid en kan je op termijn zelfs verlossen van de medicatie die je moet nemen voor de bloeddruk te verlagen.

Omdat het Dash Dieet Plan een gezonde manier van eten bevat, het biedt gezonde voordelen op die veel verder gaan dan enkel de bloeddruk verlagen. Het Dash Dieet Plan is ook positief om het voorkomen van osteoporose, kanker, hartziekten, beroertes en suikerziekte (diabetes).

En terwijl het Dash Dieet Plan niet echt ontwikkeld is als dieet om af te vallen, is het zeer geschikt om te gaan afvallen. Omdat er altijd gekozen wordt voor gezonde voeding en omdat het zodanig ontwikkelt is dat je kan kiezen voor verschillende dieetvormen. Zoals het 2.000 Kcal, 1.800 Kcal en het 1.500 Kcal dieet. Op die manier kan je met het Dash Dieet Plan ook nog eens zeer makkelijk gaan afvallen!

Dash Dieet Plan en zoutinname

Het Dash Dieet Plan raadt aan om meer groenten te eten, meer fruit en meer magere zuivelproducten te eten. Er wordt ook meermaals gekozen voor volkoren graanproducten, vis en gevogelte en noten. Je hebt een standaard versie van het Dash Dieet Plan en er zijn ook een aantal varianten. Zo is het standaard Dash Dieet Plan gebaseerd op een inname van 2.300 Mg zout per dag. Er is ook een ander programma dat een dieet volgt van 1.500 mg zout per dag.

De beide versies van het Dash Dieet Plan willen de hoeveelheid zout in het dagelijks dieet verlagen. Het traditionele westerse dieet kan gaan van 3.500 mg zout tot zelfs het driedubbele ervan!

Het standaard dieet van het Dash Dieet Plan bevat de aanbevolen dagelijkse dosis zout. Het lagere zoutgehalte dieet van het Dash Dieet Plan bevat de aanbevolen dagelijkse dosis voor mensen ouder dan 55 of mensen met een hoge bloeddruk of nierziekte. De Heart Association raadt aan om niet boven de 1.500 mg aan zout per dag te gaan.

Dash Dieet Plan, wat moet je dan eten?

Om minder zout in te nemen via de voeding wordt gekozen voor volkoren producten, fruit en groenten, noten en zaden en mager vlees zoals kip en vis. Bij het Dash dieet plan wordt ongeveer 25% van de dagelijkse calorieën gehaald uit vetten. Waaronder hoofdzakelijk de onverzadigde vetten.

Calorieën

Het origineel werd oorspronkelijk gemaakt voor mensen die te kampen hebben met een hoge bloeddruk. Maar omdat ontdekt werd dat mensen ook gaan afvallen met het Dash dieet plan zijn er verschillende diëten die je kunt volgen. Het basis dieet voor mensen die enkel hun bloeddruk willen verlagen is 2.000 Kcal. Voor mensen die willen afvallen is een dieet samengesteld van 1.500 Kcal.

Resultaten

Volgens het national heart, lung and blood institute die de studies uitvoerde werd aangetoond dat de bloeddruk in beide groepen 2.3 gram zout en 1.5 gram zout ging zakken. Echter was de daling hoger bij de mensen die slechts 1.5 gram zout innamen.

Alle deelnemers met overgewicht zijn ook afgevallen tijdens het volgen van dit dieet. Let wel dat het de bedoeling was om hun bloeddruk te laten dalen. Dus dat een dieet van 2.000 Kcal gegeven werd aan de deelnemers. Toen duidelijk werd dat het Dash dieet niet alleen van positieve invloed is op de bloeddruk werd meer geconcentreerd op afvallen met het Dash dieet plan. Zo wordt met een dagelijks dieet van 1.500 Kcal nog meer gewicht verloren.

Voor mensen met een hoge bloeddruk is het belangrijk dat ze zo weinig mogelijk zout innemen via de voeding. En dat er gekozen wordt voor echte voeding. Daaronder wordt verstaan, duurzame suikers zoals die in volkoren producten en noten, gezonde vetten zoals de onverzadigde vetten in noten, zaden en vis. En de magere eiwitten uit kip en vis.

Alle verschillende versies van het Dash Dieet Plan verzorgen een grote variëteit aan volkoren producten, fruit, groenten en magere zuivel. Het Dash Dieet Plan bevat ook vele soorten vis en gevogelte recepten. Je kan zelfs rood vlees eten, zoetigheden en gesuikerde frisdranken. Echter worden deze 3 beter tot een minimum beperkt. Maar ze zijn niet verboden! In tegenstelling tot vele andere dieten, die totaal niet vol te houden zijn voor mensen die ook nog eens willen genieten van hun eten!

Volkoren graanproducten

Granen worden bijna dagelijks geserveerd in het Dash Dieet Plan. En dan vooral de volkoren variant. Omdat die rijk zijn aan vezels, mineralen en complexe koolhydraten. Granen zijn dan onder andere brood, pasta, rijst, beschuitjes, geroosterd brood… Probeer echter boter zoveel mogelijk te vermijden of verminderen en ga voor altijd voor een light versie.

Groenten en het Dash Dieet Plan

Groenten zijn heel belangrijk in het Dash Dieet Plan, groenten die veel voorkomen zijn onder andere tomaten, wortelen, broccoli, zoete aardappelen, groene salades, bonen. Die groenten bevatten de nodige voedingsmiddelen die nodig zijn om de bloeddruk op peil te houden en/of te verlagen en kunnen ook bijdragen bij het afvallen.

Denk niet dat groenten enkel als toevoeging kunnen dienen. Groenten kan je heel makkelijk toevoegen aan een bord gekookte bruine rijst. Ze zijn rijk aan vitamines en mineralen en je hebt ze keihard nodig in je strijd tegen overgewicht of hoge bloeddruk!

Er wordt meestal geopteerd voor verse groenten, maar ook groenten uit blik of groenten uit het vriesrek kunnen gebruikt worden. Er moet dan wel gelet worden op het label voor het gehalte aan zout en het aantal toegevoegde suikers. Logischerwijs wordt er dus beter gekozen voor groenten met zo weinig mogelijk zout (sodium) en geen of zeer weinig toegevoegde suikers.

Magere zuivelproducten

Magere zuivelproducten zijn een goede bron van calcium en vitamine D. Ze bevatten ook meer eiwitten dan volle zuivelproducten en worden dagelijks geserveerd in het Dash Dieet Plan. Er wordt beter gekozen voor een vetvrije variant omdat zuivelproducten dierlijke vetten bevatten. Dierlijke vetten zijn hoofdzakelijk verzadigde vetzuren dus die worden vermeden in het Dash Dieet Plan. Dat betekent natuurlijk niet dat je ze niet meer mag eten. Ze worden gewoon tot een minimum beperkt. Zuivelproducten zijn ook nog eens een belangrijke bron van vitamine B, ijzer en zink. Wat belangrijk is voor het vet verbranden.

Noten en zaden

Noten en zaden worden ook heel vaak toegevoegd in recepten van het Dash Dieet Plan. Dit omdat noten en zaden ervoor bekend staan de slechte cholesterol te verlagen, veel onverzadigde vetzuren te bevatten en ook zeer gezond zijn voor het hart. Dus ook de bloeddruk helpen verlagen. Let wel bij het kopen van noten dat je kiest voor de ongezouten variant.

Vetten en oliën

Vetten en oliën worden dagelijks gebruikt, dit omdat ze helpen de vitamines op te nemen en olieën rijk aan onverzadigde vetzuren een positieve impact hebben op het hart en dus ook op de bloeddruk. Voor mensen die willen afvallen met het Dash Dieet Plan zijn deze ook van essentieel belang in het verbranden van vet.

Alcohol en cafeïne

Teveel alcohol drinken zal de bloeddruk verhogen. Het Dash Dieet Plan raadt daarom aan om niet meer dan 2 glazen alcohol te drinken per dag voor een man. En één glas alcohol per dag voor vrouwen.

Het Dash Dieet Plan gaat niet dieper in op de cafeïne inname, maar het spreekt voor zich dat cafeïne tijdelijk de bloeddruk verhoogt. Of dit een blijvend effect heeft op de bloeddruk is tot op heden nog niet zeker. Maar het blijft aan te raden om cafeïne net als alcohol tot een minimum van 1 of 2 dranken per dag te beperken.

Het Dash Dieet Plan om te gaan afvallen

Het Dash Dieet Plan is in het eerste opzicht niet ontwikkelt om te gaan afvallen. Toch gaan mensen met overgewicht die het Dash Dieet Plan serieus gaan volgen altijd afvallen. Dit komt doordat in het Dash Dieet Plan altijd gewerkt wordt met gezonde voedingsproducten met een laag zoutgehalte en lage verzadigde vetzuren, hoog aan onverzadigde vetzuren en vezels. Met nog eens extra fruit en groenten.

Zelfs mensen die het dieet van 2.000 Kcal per dag volgen EN overgewicht hebben zullen gaan afvallen met het Dash Dieet Plan.

Echter wanneer je meerdere en vooral tientallen kilo’s wilt afvallen met het Dash Dieet Plan zal je toch moeten overschakelen op een lager dieetprogramma zoals het 1.800 Kcal per dag Dash Dieet Plan programma of het 1.500 Kcal per dag Dash Dieet Plan programma.

De reden waarom mensen gaan afvallen is bijna volledig te wijten aan de verkeerde voedingskeuze die mensen met overgewicht hebben. Fastfood en bereide maaltijden zitten boordevol zout en toegevoegde suikers. Snoep, taartjes, koekjes zijn bijna voor de helft snelle suikers en enorme caloriebommen die je niet opgebruikt. Tenzij je een marathon moet lopen. Ook bestaat er een verband tussen mensen met overgewicht en een hoge bloeddruk. Bijna alle mensen met overgewicht hebben een hoge bloeddruk. Daarom is het Dash Dieet Plan een compleet dieet, waar je niet alleen gaat van afvallen, maar ook een lagere bloeddruk van ontwikkelt.

Starten met het Dash Dieet Plan

Het Dash dieet plan bestaat uit het kiezen uit verschillende hoeveelheden ingrediënten uit verschillende voedingsgroepen. De hoeveelheid varieert, afhankelijk van hoeveel calorieën je wenst in te nemen per dag.

Met het Dash Dieet Plan kan je grootse veranderingen teweegbrengen. Je kan eerst bijvoorbeeld het 2.400 mg zout per dag dieet plan volgen. Wanneer je lichaam volledig is aangepast aan dit dieet kan je het terugschroeven naar 1.800 mg zout per dag. Na een tijd kan je zelfs gaan tot 1.500 mg zout per dag. Let wel, dit gehalte gaat over de totale hoeveelheid. Niet de hoeveelheid dat je toevoegt aan bijvoorbeeld aardappelen wanneer je ze kookt. Elk voedingsmiddel op zich bevat reeds een bepaald zoutgehalte.

Dash dieet plan tips

  • Voeg groenten toe aan elke maaltijd. Lunch of avondmaal.
  • Voeg fruit toe na elke maaltijd of als tussendoortje. Geblikt en gedroogd fruit is makkelijk te gebruiken, let wel op het aantal suikers en op het aantal toegevoegde suikers.
  • Gebruik ongeveer de helft van wat je normaal gebruikt als boter en dressings. Kies voor vetvrije of light varianten.
  • Drink magere zuivelproducten elke keer je normaal zou gaan voor de volle variant.
  • Eet niet elke dag vlees, bereid eens een vegetarische maaltijd.
  • Eet meer droge bonen.
  • In plaats van te kiezen voor snoep of chips, ga dan voor noten of rozijnen. Light yoghurt of bevroren yoghurt. Ongezouten popcorn en rauwe groenten.
  • Lees het label op elk voedingsproduct om het zoutgehalte te controleren.

Dash Dieet Plan gratis recepten

Ben je geïnteresseerd in het volgen van het Dash Dieet Plan maar weet je niet hoe je moet beginnen? Hier zijn enkele gratis recepten van het Dash Dieet Plan die je al een eindje op weg kunnen helpen.

Dash Dieet Plan of Dietary Approaches to Stop Hypertension is een dieet plan om je bloeddruk te verlagen en/of de bloeddruk onder controle te krijgen. Het Dash Dieet Plan bestaat vooral uit voeding die weinig zout bevatten, en rijk zijn aan kalium, magnesium, calcium. Dit zijn voedingsmiddelen die de bloeddruk helpen onder controle krijgen en de bloeddruk helpen verlagen.

Het Dash Dieet Plan bestaat uit recepten die veel groenten, fruit en laag vetgehalte bevatten. Zoals magere zuivel, gevogelte, vis… Er wordt aanbevolen minder rood vlees te eten, zoetigheid en gesuikerde dranken. Toch wordt het niet volledig verboden.

Misschien wil je het Dash Dieet Plan wel eens proberen maar ben je niet zeker hoe je het Dash Dieet Plan kan introduceren in je persoonlijk dagelijks dieet? Dan kan dit je hier helpen om van start te gaan. Hieronder vind je 3 dagen met recepten die aansluiten bij het Dash Dieet Plan. Gebruik deze recepten als basis voor je eigen gezonde maaltijdplanning.

Onthoud dat je sommige dagen iets meer, of iets minder kan eten dan er daadwerkelijk aanbevolen wordt van een bepaalde voedingsgroep. Zolang je maar het merendeel van de dagen je blijft houden aan de aanbevolen hoeveelheid. De enige uitzondering is zout! Probeer niet over de dagelijkse aanbevolen dosis aan zout te gaan. Vergeet ook niet dat sommige ingrediënten licht kunnen verschillen in voedingswaarde naargelang welk merk je gebruikt.

Recept dag 1

Ontbijt

  • 1 Geroosterde volkoren boterham met ongezouten pindaboter
  • 1 Sinaasappel
  • 1 Glas magere melk
  • Deca koffie

Lunch

    Salade met spinazie bestaande uit:

  • Verse spinazie bladeren
  • Een verse gesneden peer
  • Mandarijn blokjes (uit blik of vers)
  • Half kopje amandelen
  • 2 Soeplepels rode vinaigrette

12 Volkoren beschuitjes

1 glas magere melk

Avondmaal

  • Gekruide Kabeljauw, 125 gram
  • Een half kopje bruine rijst
  • Half kopje verse groene bonen, gestoomd
  • 2 Theelepels olijfolie
  • 1 Kopje verse bessen met mint
  • Kruiden ijsthee

Snack

  • 100 ML Light yoghurt of vetvrij
  • 4 Vanille wafels

Besluit:

Dit dagmenu is goed voor iets meer dan 2000 Kcal. Een totaal vetgehalte van 70 gram. Waarvan 10 gram verzadigd vet en 25 gram onverzadigde vetzuren. 3.300 mg Kalium, 1.300 Calcium. 90 gram eiwitten, 1.600 mg zout.

Recept dag 2

Ontbijt

  • 1 Kopje vers gemengd fruit zoals meloen, banaan, appel en bessen. aangevuld met 125 ml vetvrije yoghurt en 50 gram walnoten.
  • 1 Muffin
  • 1 Glas magere melk
  • Kruidenthee

Lunch

  • Een wrap met Kip:
  • 1 Tortilla, volkoren
  • Gehakte kip, 125 gram
  • 1 Gesneden appel
  • 2 Soeplepels light mayonaise
  • Een halve theelepel curry poeder
  • 4 Wortelen
  • 1 Glas magere melk

Avondmaal

  • 125 gram volkoren spaghetti met 1 kopje marinara saus, zonder toegevoegd zout.
  • 2 Kopjes salade
  • 1 Soeplepel light dressing
  • 1 Theelepel olijfolie
  • 1 Nectarine
  • Bruiswater

Snack

  • 1/4 kopje rozijnen
  • 2 Soeplepels zonnebloempitten
  • 100 Gram pretezels, crackers(ongezouten, volkoren)

Besluit:

Dit dagmenu bevat 2.200 Kcal met een totaal van 70 gram vet waaronder 11 gram verzadigde vetzuren en 16 gram onverzadigde vetzuren. 4.220 mg Kalium, 1.370 mg calcium, 95 gram eiwitten en 1.800 mg zout.

Recept dag 3

Ontbijt

  • 1 Kopje havermout met 1 theelepel kaneel
  • 1 Beschuitje, volkoren
  • 1 Theelepel margarine (light)
  • 1 Banaan
  • 1 Glas magere melk

Lunch

  • Tonijn salade gemaakt met:
  • 1 Blikje tonijn
  • 2 Soeplepels mayonaise (light)
  • 15 druiven
  • 1/4 kopje selder
  • 8 Toast crackers
  • 1 Glas magere melk

Avondmaal

  • Vlees en groenten kebab met:
  • 100 Gram vlees, rund
  • 1 kopje pepers, ajuinen, paddenstoelen en Cherry tomaten
  • 1 kopje gekookte rijst
  • 1/3 kopje pecannoten
  • 1 Kopje Ananas
  • 1 Glas bessensap

Snack

  • 125 ML Light yoghurt (vetvrij)
  • 1 Perzik

Besluit:

Het recept van dag 3 is goed voor een totaal van 1800 Kcal, waaronder 45 gram vet en 0 gram verzadigde vetzuren, 20 gram onverzadigde vetzuren. Een totaal van 4.200 mg kalium en 1.100 mg calcium. 103 gram eiwitten en 1.300 mg zout. 29 gram vezels.

Vind je deze post interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × twee =